6 Nisan 2008 Pazar

Enginar dolması




ENGİNAR DOLMASI

6 adet enginar
3 bardak pirinç
bol miktarda nane ,maydanoz, dere otu
taze domates
karabiber ve kırmızıbiber
zeytinyağı
tuz ve yeteri kadar su
5 adet orta boy kuru soğan ve taze soğan
Enginarlar mermer taşın üzerinde dövülerek çiçeğin iç taç yapraklarına kolay ulaşma olanağı sağlanır.. Tatlı kaşığı yardımı ile sert iç yapraklar ve tüyler temizlenir Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletilmesi gerekir.İnce doğranmış yeşillikler ve kuru soğan,pirinç , baharat ve zeytinyağı ile dolma harcı hazırlanıp enginarların orta kısmına doldurulur.Genişçe bir tencerede 45 dakika kadar pişirilir. Limon sıkılarak dış yapraklarının diş ile sıyrılması tavsiye edilir. Afiyet olsun.

MOZAİK PASTA






MOZAİK PASTA
MISIR NİŞASTASI.2 yemek kaşığı
TAZE YUMURTA 1 adet
TOZ ŞEKER 1.5 su bardağı
VANİLYA 1 paket
KAKAO 1 paket
PETİT BEURE BİSKUİ ½ kg
SÜT 1.5 litre
MARGARİN bir tatlı kaşığı
HİNDİSTAN CEVİZİ 1 paket
CEVİZ 1 paket

Mısır nişastası, toz şeker, vanilya, yumurta, kakao karıştırılıp süt ilavesi ile birlikte koyulaşıncaya kadar pişirilir.Pişme tamamlandıktan sonra margarin ilave edilir. Puding hazır olunca Petit beure biskuiler kırılarak içine atılır.Sudan geçirilmiş bir kaba sıcak iken dökülür. Kalıbı ile düzgün çıkarılabilecek kadar soğuduktan sonra ters çevrilerek ceviz ve Hindistan cevizi süslenir.Afiyet olsun.