2 Haziran 2008 Pazartesi

MANTI,İSLİM KEBABI, SUSAMLI KURABİYE

Kayseri dendiğinde herkesin aklına pastırma ve mantı geliyor. Bende ayıp olmasın diye pastırma aldım ama mantı almamıştım. Almadığıma göre otur mantı yap dimi….Yine bir haftasonu Nesrin ablaya gittiğimde mantı yapalım dedi ve giriştik un, kıyma işlerine. Hamuru yoğurdu Nesrin abla biz başladık Arda, Vesile o minnacık hamurların içine kıymaları sıkıştırıp mıncıklamaya…….
Şimdi bu mantıyı nasıl yaptınız derseniz, tamamen göz kararı oldu her şey… Un, yumurta, su ve tuz….. hamur haline getirip içine kıymaları sıkıştırın:=)












Mantımızı suda haşladık, üstüne sarımsaklı yoğurt ve üstüne de tereyağı ile kızdırdığımız kırmızıbiberi döktük ve zil çalan midelerimize indirdik. Tadı nefis olmuştu.

İslim kebabı yediniz mi hiç??

Yemediniz mi? O zaman hemen yapın… Patlıcanları uzun uzun kestik, yağda hafif kızarttık ve bir çorba kasesinin içine çapraz şekilde koyup içine kuşbakışı et, biber, soğan baharatlarla kavurduğumuz malzemeyi doldurup çapraz şekilde kapatıp üstüne domates ve biberle renklendirdiğimiz patlıcanlarımızın ağzını bağlar gibi kürdanla ağzını tutturuyoruz. Yanına mutlaka pirinç pilavı ve cacık yapın nefis oluyor…..





Bu kadar yemek tarifi yeter diyerekten şimdi bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.

Susamlı kurabiye yediniz mi?

İnanın bu kurabiyeyi yaptıktan sonra bana dua edeceksiniz. Enfes bir tad, enfes bir çay arkadaşı..




1 yumuşak margarin, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı kavrulmuş susam, aldığı kadar un ve 1 paket kabartma tozu….

Sevgili okurlarım(havaya girdimbak)) öncelikle 1 çay bardağı kavrulmuş susamı biraz daha kavurmamız gerek. Esmerleştireceğiz susamı. Tavada susamı biraz kavurun, zaten kokusundan anlayacaksınız kavrulduğunu. Daha sonrada havanda dövün, ben rondodan geçirdim. Daha sonra tüm malzemeleri koyun ve kurabiye kıvamına getirin. Hamuru biraz özgür oluyor, yani parçalanıyor ama ellerinizle sıkıştırıp kurabiye şekline sokun. Çalışın çabalayın işte.. neyse daha sonra 175 derecede pişirin. Bu arada ben hamurun yarısına tarçında koydum. 2 değişik tad oldu.

14 yorum:

hdidem95 dedi ki...

canım valla nurtenden hiç haberim yok epeydir görüşmüyoruz ama bugün bi arayım bende merak ettim buarada ben o dedğin yere üye olmuştum geçen girem dedim şifremiunutmuşum giremedim:)))tekrar olecem artıkın:)) bende epeydir akını ihmal ettim biliyorum ama işten başımı kaldıramadımki çok öp onu benim yerime kardeşimin düğünü var temmuzda onun hazırlıklarıyla uğraşıyorum bide o var:)) oyyyy yorum değil mektup oldu kıs bu:)))bu arada mantıda kebabda kurabiyede nefissss ellerinizi sağlık öptüm kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

canim merhaba,bunlarin hepsi ayri ayri guzel ve lezzetli,ellerinize saglik,afiyet olsun sizlere sekercim,opuyorum.

hdidem95 dedi ki...

canım nurtenle görüştüm iyiyimiş herzamanki gibi çok yoğunmuş aceba hangi numarayı aradılarki dedi bazen fodafon çekmio dedi selam söledi bir problem yok anlayacağın öptüm sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

OYYY baksen şuna o matıyı açan sen değilsindir umarım:))))
bendede kurabiye var gelde bak benimkiside çok güzeeeeel.
öpüyorum bay.

Adsız dedi ki...

canımcım ne zamandır işte böyle güzel tarifler bekliyordum senden.senin elin değdiğine göre hepsi süper olmuştur.
yalnız bişeye çok güldüm :)
- "içine kuşbakışı et, biber"
kuşbaKIşı eti nereden bulacağız?
Türk hava yollarından mı? :)))puhahahahahahahaah
öpüldün şeker
sen çok yaşa e mi :P

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim merhaba,nasilsin,adresim degisti tatlim buraya da beklerim,optm.

Merhaba,size etkinlik için davetimi birakiyorum katilmaniz umidiyle,sevgiler.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,


MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...

Adsız dedi ki...

e hala bekliyorum ben yeni bi tarif koy dye...ağaç oldum valla :)

Adsız dedi ki...

Hayırlı kandiller Esroşum :)

Adsız dedi ki...

kurabiyene bayıldımmm....mutlaka yapmalıyım...mantı zaten kendini gayet güzel anlatmış :)islim kebabıysa...of-of-of eline sağlık...
uzun bir aradan sonra geri döndüm artık buralardayım :)Arzu.
makarnacik.blogcu

Adsız dedi ki...

Canımcım iyi bayramlar...
Ne işin var yahu motor sitesinde?Kabak tadı veriyor bir yerden sonra,hiç bulaşma en iyisi.
Ha sakın kimsenin arkasına da binme!!!
Bir sürü akılsız var çünkü,senin hayatın o kadar ucuz değil!!!

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Sevdiklerinizle geçireceginiz güzel bir bayram dilerim...Hayirli Bayramlar...

ÖPTÜM CANIM

hdidem95 dedi ki...

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara!

Aybike dedi ki...

Ellerinize sağlık. Mantıya da islim kebabına da bayılırımm..

keskinli dedi ki...

Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...