16 Mart 2008 Pazar

Arap Usulü Biber Dolması



Diğer blogcu arkadaşlarıma yetişemesem de ben kendimi yetiştirmeye çalışıyorum. Sizlerden de destek alarak mutfakta bişicikler yapmaya çalışıyorum işte.

Bugün dolma yaptım. Batman’dan kurutulmuş biber aldım. Bir arkadaşım sumak vermişti. Bu sumak farklı, dolma için kullanılıyor başka yemeklerde kullanılıyor mu bilmiyorum. Az önce pişti yemeğim hemen fareler gibi dolmayı kemirdim baktım ki müthiş olmuş. Way be Esra bunu sen mi yaptın dedim:=)

Dolma tarifi de verilir mi diyeceksiniz ama az biraz vereyim. Aslında benden iyi biliyorsunuzdur dolma yapmayı. Benim dolmadaki tek fark içinde küçük küçük doğradığım et. Ve sıcak suda beklettiğim biraz sumak. Sıcak suda bekletip , sumak yumuşayınca içini doldurduğum binerlerin üstüne döküp ocakta pişirdim dolmaları. Sumak o kadar güzel bir lezzet verdi ki.. Ekşimdi bir tad. Eğer baharatçılarda bulursanız mutlaka deneyin. Didem cim bak işte bendeki sumak bu. Umarım denemişsindir o elindekini:=)

11 yorum:

hdidem95 dedi ki...

canımmm bi severimki kuru dolmayı hele sumakla nefis olur yok canım bu bendeki kesinlikle değil ben4 gün suda beklettim ne kızardı ne bozardı ne suyu nede kendisi:))) büzüştü kaldı sadece bendeki kesin kuş yemi:)))))keklik yemi:))) ellerine sağlık esrammm öptüm sevgiler

Adsız dedi ki...

esracim masallah kiz bak neler neler yapmaya baslamisin supersin valla, bayilirim kuru dolmaya, kiz harika olmus misler gibi valla ellerine saglik ayrica da tebrik ederim sen bizleri asican kuzum.
mutlu bir hafta dilerim.

Adsız dedi ki...

vay vay vay(w kullanmıyorum dikkat edersen öğretmen hanım)
sen dolmalar da yaparmışsın demek.ben de kabak dolması yapcaktım bugün çamaşır temizlik diyince üşendim kıyma soslu makarna yaptım :)
dolma yarına kaldı :)
ben en baştan beri diyorum sende var potansiyel...devam et!

hdidem95 dedi ki...

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

Adsız dedi ki...

Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldigi bu mübarek geceni kutlar, hayirlara vesile olmasini dilerim.

Sevgiler

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

meleginmarifetleri dedi ki...

OFFFF ellerine sağlık canım süper yapmışsın dolmayı bigün bizede yaparsın hiç sumaklı dolma yemedim:)
Hayırlı kandiler dilerim hoşçakal canım...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bayılırım dolmaya özellikle de kuru biberden yapılmışsa. Kayınvalidem getirecek ve ben de yapacağım inşallah. Sumağı herhalikarda çok severim bunu da denemeliyim.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

offf bayılırım ben bu dolmaya ağzımın suyu aktı bak:)) harika olmuş canım ellerine sağlık öpüyorum

SİBELL'CE dedi ki...

dolma muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım !!

keskinli dedi ki...

canim selam
bayilirim ben bu dolmaya bizim ögretmen mutfagada giriyor yani ellerine saglik canim sevgiler öptüm

Adsız dedi ki...

maşallah vallahi çooook fenasin çooook.öğretmenler hep böyledirler azimli calişkan bir elliyle 40 karpuz tutan daha ne diyem allah kolayliklar versin sana hoşca kal.