24 Mart 2008 Pazartesi

SOĞAN YAHNİSİ





ÖĞRETMEN MUTFAĞA GİRDİİİİİİİ

Ya gerçekten bu yemek olayı sardı beni. Aç kalmıyorum ama burada yayınlamak içinde müthiş yemekler yapamam..

Haftasonu Siirt ‘ te harika bir ailenin evinde kaldım. Sanki yurt dışına çıkmış gibi oldum. Onlarla iken sanki yaşadığım yeri unuttum:=) ne garip dimi..
Kısaca hafta sonum gayet güzel geçti.
Pazar akşamı soğan yahnisi yapalım dedi Nesrin abla. Ama sanmayın ki kolay bir yemek…
Öncelikle bir Vesile’ye ihtiyacınız var. Vesile salça bitti, Vesile minnacık minnacık soğan al , Vesile dolaptan domates verir misin dediğinizde yardımcı olacak bir Vesile niz olması gerek. Daha sonra da Afyon’a gidip kocaman bir toprak testi alın. Ve tamamdır soğan yahnisi yapmak için hazırsınız..

Eşiniz eve kocaman soğan aldı ise ona “bi soğan almayı bilmiyorsun bu ne!!” demeyin artık..O kocaman soğanları dolma yapın, “gidip bu minnacık soğanlardan neden aldın? Nasıl soyacağım bu ne ya!!!” demeyin artık onları da yahni yapın…

Minnacık soğanları yaklaşık 1 saatte yakın anadan doğma soyduktan sonra, bir kaba koyup soğuk su ile bi duş aldırın. Toprak tesitiye biraz sıvı yağ koyduktan sonra soğanların aklını başından alacak derecede kavurun. Sonra etlerle de şöle bi buluşturun ki tatları birbirleriyle bütünleşsin. Salça, az bi karabiber, tuzuda ilave ettikten sonra ağır ateşte pişsin. Annem içine dal kekik koyar, mis gibi olur…..Yemeğimizi yapan Nesrin abla kekiği içine koymak istemedi, kekik soğan ve etin kokusunu bastırır bu yüzden kekiksiz yapalım dedi. Ve inanın muhteşem oldu.

işte bakın o kocamanyahni tabağı sonunda ne oldu. sildim süpürdüm...

eline sağlık Nesrin abla..




Hatta ben soğan yahnisini yemeden eve dönecektim ama “yemeden gitme, pişman olursun” dendiği için yemeği bekledim. Ve haklı olduklarını gördüm…..

7 yorum:

Marta Ager dedi ki...

That food looks nice!

meleginmarifetleri dedi ki...

offf cumartesi akşamı bize yedik bundaaaan hehehe.
Ama süper oluyor bayılırım zaten ben pişmiş soğana etini değil soğanlarını tercih ederim.
Nesrinin ellerine sağlık ama en çok vesilenin.
Bu yemeği meral yapsın nede olsa vesile kayınvalidesi hehehhei nasıldı.
Kız haber sanadamı ulaştı bilmeyen kalmadı vallahi hadi bakalım gözümüz aydın allah tamamına erdirsin.
sıra sana geldi ha gayret..
Öptüm bayyy boş durma gari elini çabuk tut..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

harika görünüyor Nesrin hanımın ellerine sağlık sende süper anlatmışsın yanii:))
canım benim üçgenlerin hamuru ıspanakla birlikte yoğruluyo:)
öpüyorum öğretmenim

pelin dedi ki...

ne kadar güzel ve değişik güneydoğu yemeklerinin tarifi varmış burda. ne yazık ki bugün keşfedebildim. ama bundan sonra takipçinizim.sevgiler

Ayse Pamuk dedi ki...

misss misss yapanın ellerine sağlık

Sevil Şahin dedi ki...

10 nisan 2008 tarihine kadar eng�zel pasta yarismam�z var kat�l�rm�s�n�z.ayr�nt� http://birdemliksohbet.blogspot.com T�M ARKADA�LAR Davetlidir. Hay�rl�Cumalar

hanife gürer dedi ki...

merhaba ben size bir tiyo vermek istedim baktım ki soğanları soyarken çok sıkılmışsınız izninizle bunu sizinle paylaşmak istiyorum arpacık soğanla başınız dertdemi o zaman hiç kafanıza dert etmeyin biz onuda terapiye alırız nasıl mı? öncelikle bir ılık suda kafalarını kestikten sonra şöyle 10 dk bekleyince bakın nasıl kendini bize bırakacak :) afiyet olsun hayırlı ramazanlar

bu arada benim mail adresim, hanife gürer@mynet.com