6 Nisan 2008 Pazar

Enginar dolması




ENGİNAR DOLMASI

6 adet enginar
3 bardak pirinç
bol miktarda nane ,maydanoz, dere otu
taze domates
karabiber ve kırmızıbiber
zeytinyağı
tuz ve yeteri kadar su
5 adet orta boy kuru soğan ve taze soğan
Enginarlar mermer taşın üzerinde dövülerek çiçeğin iç taç yapraklarına kolay ulaşma olanağı sağlanır.. Tatlı kaşığı yardımı ile sert iç yapraklar ve tüyler temizlenir Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletilmesi gerekir.İnce doğranmış yeşillikler ve kuru soğan,pirinç , baharat ve zeytinyağı ile dolma harcı hazırlanıp enginarların orta kısmına doldurulur.Genişçe bir tencerede 45 dakika kadar pişirilir. Limon sıkılarak dış yapraklarının diş ile sıyrılması tavsiye edilir. Afiyet olsun.

7 yorum:

fatostuncay dedi ki...

ellerinize saglık harıka olmus.. afıyet olsun:)


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

hdidem dedi ki...

canım enginar dolması şahane olmuş ellerine sağlık ama ben hala poğacaları bekliorum ona göre öptüm canım sevgiler

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ dedi ki...

esracim merhaba canim sana çok tesekkur ediyorum destekçi yorumlarin için ve geçmis olsun dileklerin için allah razi olsun bir tanem,annemin durumu aynen devam ediyor insallah daha iyi olur.
masallah guzelim vallahi harika gidiyorsun enginar dolman sahane gorunuyor ellerine saglik hayatim,seni kocaman opuyorum,kendine iyi bak.

Chaplin cafe(Burcu) dedi ki...

Dolmaya bak dolmayaaaa!
Heyytt be enginar dolmaları da yaparmış bizim "hoca hanım" :)
Hoca camideeeee! :D
Canım ellerine sağlık,süper olmuşlar!
Öpüldün bol bol!

Adsız dedi ki...

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com

esra'cim nasilsin tatlim,hayirli cumalar dilerim,opuldun:))

Adsız dedi ki...

canim benim iyi pazarlar dilerim çok optum:))

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Ferhanca dedi ki...

Tam istediğim gibi bir tarif. Bende yeşili ile hazırlana bir tafif istemiştim..afiyet olsun. denicem..