27 Mayıs 2008 Salı

Neler yaptım neler...

Uzun zamandan beri blogger a bakamıyordum. Bu kız yemek yapmıyor diye düşünüyorsunuzdur:=) gerçi evde otursam yapacağım ama evde durmuyorum ki… Haftasonları Nesrin ablalara gidiyorum. Hafta içleri de üniversite öğrencilerinin fix yemeği melemen+ makarna ile besleniyorum hafta sonlarıda Nesrin ablanın ve Vesile’nin muhteşem yemekleri ile besleniyorum. Tabi bende yemek yapıyorum:=)

Bu aşağıdaki sarma şahsım tarafından yapılmış olup, lezzeti muhteşemdir. Ben sarmaları dizerken tencereyi yan yatırıp , sarmaları da dik yerleştiririm. Bu ayvalık yöresinde çok yapılır. Sarmaları yerleştirdikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyorum. Böylece altta kalan sarmanın canı sıksın politikasını izlemiyorum. O altakinin de canı var öyle değil mi? Sarmalardan ezilen büzülen olmuyor. Hepsi çok güzel pişiyor. Hiç fire vermiyorsunuz. Mutlaka deneyin…

Bu sarmayı nasıl yaptın bacım diye sorarsanız, walla ne diyem bilmiyorum. Sarmanın ana malzemesi pirinci göz kararı koyup içine domates, maydonoz, nane, tuz, karabiber,zeytinyağı ve kadının…. Yemeğin salçalısından etkilenerek salça koydum.













Efendim bu gördüğünüz çilekli pasta görüntüsünü görünce yine canım istedi inanın ki.. Nesrin abla genel cerrah mesleği ile uğraşmakta. Kesiyor biçiyor anlayacağınız. Ama bunun yanında çok iyi bir aşçı. Hastaları da neredeyse her gün eli kolu dolu geliyor evdeki çikolataları, çiçekleri siz düşünün…. Bir günde 1 kasa çilek gelmişti. Ne yapalım, ne yapalım diye düşünürken hadi pasta yapalım dedi. Kalktık gecenin bir vakti pasta yapmaya…Çilekte bol olunca , döşedik çilekleri her bir yana…

Pasta normal pandispanya malzemesinden yapıldı. Krem şantinin içine vanilya koyduk ki tadı harka oldu. Süsleme şahsıma ait olup, kek yapımı Nesrin ablaya ait…




Ayy ben bi de poaça yaptım ki aslaında çok uzun zaman oldu bu poaçaları yaptığım. Canım Kayseri’li Didemcim den aldım tarifi ki inanın muhteşem oldu.Didemcim in yaptığı poaçanın tarifini bulamdım( ne ayıp dimi.. ama en güzeli içinde hiç yumurta yok.. 1 bardak süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket yumuşak margarin, tuz aldığı kadar un kabartma tozu ( ki ben 2 paket koyuyorum kabartma tozlarını inanın çok güzel oluyorrr..


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Vay vay vay bizim üretmen hanım yine düktürmüş.Sarmaların dik konduğunu hiç bilmiyordum ben ilk kez senden öğrenmiş oldum.Denemek lazım bakalım nolacak.
Pasta süper çilekli olduğuna göre 2 kat süper :))Nesrin hanımın da senin de ellerinize sağlık!
Poğaçalar da süper görünüyor ama yumurtasız olanını da ilk kez senden öğrendim şekercim.Yumurta yemeyen veya alllerjisi olanlar için süper bir nimet bu tarif sanırım.
Daha çok tarif ekle olur mu buraya...Öksüz gibi boynu bükük kalmasın bu blog :)
Öpüldün canımcım!

meleginmarifetleri dedi ki...

Wayyyy...
artık sende marifetlenmişsin demek:)
sarmalar çok güzel olmuş bende biliyorum bu tür tencere döşemesini hihihihi.
Ama allahtan pastanın pandispanyasını sen yapmamışsın yoksa nesrin ablaya baya bi estetik işi düşerdi hahahahah onları bir bütün haline getirmek için..
Poğaçalara bişey demeyeceğim afferin sanaaaa.
Öpüyorum tontiş bayyy.

ferhad dedi ki...

Merhaba
Nasılsınız? çok iyi blogınız var.
bande sizi www.TurkBlog.com ,yeni Türkçe ücretsiz blog servise üye olmaya devet ediyorum. Lütfen sitenin özelliklerin yoklayın ve kendi fikrinizi birldirin.
Başarılar

hdidem95 dedi ki...

canım poğacalar hakkaten nefis oluyor seninkide çok güzel olmuş ben yumurtasız yapıyorum dedğimde insanlar aa nası yani falan oluolar inanmıolardı pek güven vermiodu tarifim ama sen denedin onayladın artık herkes rahatlıkla yapabilir:)))ellerine sağlık canım benimde bloğa bakarsan ben ne haltlar yedim okursun:))) öptüm kocaman sevgiler