29 Mart 2008 Cumartesi

HADİ WAFFLE YAPALIM..


Hafta sonu kahvaltılarına bayılırım… Masayı donatacaksınız değişik değişik kahvaltılıklarla ve başlayacaksınız keyifle onları yemeğe..Bende bu cumartesi günü harika bir kahvaltı hazırlamak istedim kendime ama o kadar geniş bir menü olmadı.

Ekim ayında waffle makinesı aldım bir beyaz eşya dükkanından. Parasını verdim ama ellerinde yokmuş “merak etmeyin hoca hanım sipariş vereceğiz hemen gelir “dediler. Ve dükkan sahibi Cengiz bey sordu “bu maffle mı, baffle mı ne o? Ne işe yarar? İlk defa biri gelip bundan istedi” dedi. Kataloglarında öyle bir ürünün varlığından haberleri de yoktu. “Gelince göreceğiz” dedi. Ve ben başladım beklemeye….. Ekim ayı nerde, mart ayı nerde…. O kadar zamandan beri bekliyordum. En sonunda waffle makinem geldi de rahatladım.

Hafta sonu kahvaltımı da kalpli waffle larım süsledi. İçlerine de saralle ve krokan sürdüm inanılmaz güzel oldu. Biraz fazla yapıp yan komşuma ve üst komşuma da ikram ettim. Dur size tarifini vereyim de Pazar kahvaltısında yapın.
Bu arada waffle makinem yok ki benim demeyin. Tarifi teflon tavada da yapabilirsiniz. Az bir miktar dökün ve iki tarafını pişirin. İçine reçel, peynir, saralle, krokan sürün .. çocuklarınız bayılacak emin olun….

Gelelim tarife… Bacılarım inanın evde olan malzeme hepsi. Sadece evde extra süt olması gerek… Evde süt yoksa gidin yan komşuda vardır belki ondan istersiniz…
Evde margarinda vardı dimi…100 gram margarini eritin, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, biraz kabartma tozu atın, ee şekerde atın 2 tatlı kaşığı biraz da tuz ekleyin ve mikserle karıştırın.. ben tupperın şek şek ini kullandım. Muhteşem karıştı. Pek bi kolaydı..

Sonra olanlar waffle makinasında , olmayanlarda teflon tavada azar azar dökerek pişirin. İçine de istediğiniz malzemeyi koyarak yiyebilirsiniz….
Wallah harika oluyor…

6 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

oooo en sonnda kavuştunuz haa
Güle güle kullan waffle makineni artık bol bol kahvaltı yaparsın.
Sevgiler canikom öpüyorum byyyy

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Waffle makineni güle güle kullan:)
harika görünüyor waffelerinde ellerine sağlık canım..tupperwarenin şek şek ini bende herşeyde kullanırım çok rahat oluyor gerçektende:)
öpüyorum iyi geceler canım

Baharcicegi dedi ki...

bende cok severim pazar kahvaltisini masa daha bir özenle hazirlanir bütün aile etrafinda toplanir neseli sohbetler yapilir.
waffle bizim evdede cok yapilir cocuklar cok sever,eline saglik canim waffle nefis olmus

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik waffle'ler super yaa sen bu isi iyi goturuyon canim yakinda hepimizi geçicen harikasin valla, waffle makinani da gule gule kullan optum tatlim.

hdidem95 dedi ki...

canım makineni güle güle kullan teflonda bu güzellik olmaz ama demi alsakmı bizde napsak:))) hayırlı cumalar öptüm sevgiler

Adsız dedi ki...

Alıcam alıcam ben de alıcam :)
İçine muz çilek vs koyarsan daha bi müthiş oluyor aklında olsun!
Ellerine sağlık şekercim,öpüldün bol bol!